آموزش لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی و فرنگی گام به گام

لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی

بسته به نوع سرویس بهداشتی، نحوه اجرای لوله کشی فاضلاب توالت متفاوت است. در نوع فرنگی آن باید قبل از هر اقدامی ابتدا اندازه دقیق محل نصب توالت فرنگی را بررسی نمود. به طور مثال فاصله استاندارد آن تا دیوار پشتی تقریبا 30 سانتی متر می باشد. البته فاصله لوله فاضلاب توالت از دیوار با توجه به نوع توالت متفاوت است.

در ادامه به طور کامل نحوه لوله کشی دستشویی فرنگی و ایرانی و نکات مهمی که در این راستا باید رعایت کنید، ذکر شده است.

آموزش لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی (توکار + روکار) 🎥

لوله کشی توالت فرنگی به دو صورت توکار و روکار انجام می شود هر چند بسیار شبیه هم هستند اما روش اجرای آنها از نظر محل قرار گیری لوله ها، نوع اتصالات، مسیر لوله ها و حتی از نظر ظاهری با یکدیگر متفاوت است. در ادامه با مراحل لوله کشی توالت فرنگی و مزایا و معایب لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی توکار و روکار آشنا می شویم.

مراحل لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی توکار:

لوله کشی توکار توالت فرنگی نسبت به لوله کشی روکار پیچیده تر است و به دلیل اینکه باید از کف زمین یا داخل دیوار بگذرد، از نظر بهداشت و ایمنی باید طبق قوانین و مقررات خاصی انجام پذیرد. در این روش برای مدل های وال هنگ روی دیوار یا کف، محل نصب را مشخص کنید و پس از تهیه نقشه لوله کشی و مصالح مورد نیاز، فضای خالی لازم را برای عبور لوله ها و نصب توالت فرنگی ایجاد کنید. هنگام نصب لوله اصلی فاضلاب، زانویی ها و اتصالات به ایجاد یک شیب مناسب حدود 2 تا 3 درصد برای جریان بهتر از سمت لوله فاضلاب به رایزر توجه داشته باشید. این شیب باید در تمام مسیر لوله حفظ شود. فاصله افقی بین لوله فاضلاب توالت فرنگی و دیوار بهتر است حداقل 45 سانتی متر باشد و بین لوله فاضلاب و کف باید یک فاصله ی 30 سانتی عمودی باشد. استفاده از عایق هایی مثل فوم و پشم شیشه گزینه ی خوبی برای عایق بندی صوتی و حرارتی لوله های فاضلاب توکار می باشد. در مراحل بعدی شیر تخلیه، توالت فرنگی و لوله های آب سرد و گرم را نصب کنید و در پایان سیستم را با آب آزمایش کنید تا از عدم وجود نشتی مطمئن شوید.

مراحل لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی روکار:

در روش لوله کشی روکار، ابتدا باید چیدمان توالت را از نظر فاصله از دیوارها، فاصله از درب سرویس بهداشتی رعایت کنید. بهتر است از اتصالات کم تری در این روش استفاده کنید و در صورت نیاز از اتصالات 45 درجه بکار ببرید. رعایت شیب 2 تا 3 درصد همانند لوله کشی توکار انجام شود. بهتر است لوله فاضلاب توالت فرنگی نسبت به دیوار پشتی حدود 30 سانتی متر، فاصله با دیوار مجاور 45 سانتی متر، و با لوله مرکزی روشویی یا کاسه توالت ایرانی 78 سانتی متر فاصله داشته باشد.

مراحل کلی لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی:

مرحله اول: انتخاب محل مناسب برای نصب توالت

قبل از شروع آموزش لوله کشی توالت فرنگی و ایرانی، باید محل مناسب برای نصب توالت را انتخاب کنید. این محل باید به گونه ای باشد که لوله کشی فاضلاب به راحتی قابل اجرا باشد. همچنین، باید توجه داشته باشید که توالت باید در فاصله مناسبی از چاه فاضلاب قرار گیرد.

برای آموزش بیشتر نصب توالت فرنگی کافی است روی لینک کلیک کنید. در این مقاله به طور کامل و قدم به قدم به آموزش نصب توالت فرنگی پرداخته شده است.

مرحله دوم: اجرای لوله کشی اصلی فاضلاب

لوله کشی اصلی فاضلاب باید از محل نصب توالت به سمت چاه فاضلاب اجرا شود. شیب لوله کشی اصلی فاضلاب باید حداقل 1% باشد تا از گرفتگی لوله جلوگیری شود.

برای اجرای لوله کشی اصلی فاضلاب، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • با استفاده از متر، محل نصب توالت را مشخص کنید.
  • با استفاده از چکش و قلم، محل قرارگیری لوله کشی اصلی فاضلاب را در کف زمین مشخص کنید.
  • با استفاده از مته، سوراخی در محل مشخص شده ایجاد کنید.
  • لوله فاضلاب را از داخل سوراخ عبور دهید.
  • با استفاده از واشر و بست، لوله فاضلاب را چفت کنید.

مرحله سوم: نصب سیفون

سیفون باید در محل نصب توالت نصب شود. سیفون باید به گونه ای نصب شود که آب در آن به صورت کامل جمع شود.

برای نصب سیفون، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • لوله فاضلاب توالت را به سیفون متصل کنید.
  • سیفون را بر روی لوله کشی اصلی فاضلاب قرار دهید.
  • با استفاده از واشر و بست، سیفون را به لوله کشی اصلی فاضلاب محکم کنید.
  • مقداری آب در سیفون بریزید تا از نشتی آب جلوگیری شود.

مرحله چهارم: اجرای لوله ونت یا هواکش

لوله ونت یا هواکش باید از سقف یا دیوار به سمت بیرون ساختمان اجرا شود. لوله ونت یا هواکش برای جلوگیری از ایجاد فشار منفی در شبکه لوله کشی فاضلاب استفاده می شود.

برای اجرای لوله ونت یا هواکش، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • محل قرارگیری لوله ونت یا هواکش را در سقف یا دیوار مشخص کنید.
  • با استفاده از مته، سوراخی در محل مشخص شده ایجاد کنید.
  • لوله ونت یا هواکش را از داخل سوراخ عبور دهید.
  • لوله ونت یا هواکش را به شبکه لوله کشی فاضلاب متصل کنید.

مرحله پنجم: نصب توالت

توالت باید بر روی لوله کشی فاضلاب نصب شود.

برای نصب توالت، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • توالت را بر روی پایه های توالت قرار دهید.
  • پیچ های پایه های توالت را محکم کنید.
  • توالت را به شبکه لوله کشی فاضلاب متصل کنید.
  • توالت را تراز کنید.

 

آموزش لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی به بیان ساده

سیستم لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی شامل لوله اصلی فاضلاب، سیفون، هواکش و لوله ونت می باشد. این سیستم ساختار ساده ای دارد و پسماند و فاضلاب توالت ایرانی از مسیر لوله اصلی به سمت چاه فاضلاب ساختمان منتقل می شود.

نقشه لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.

عکس لوله کشی لوله فاضلاب توالت ایرانی
نقشه لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی

مسأله مهمی که در خصوص پیاده سازی و اجرای نقشه لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی باید به آن بیشتر توجه نمود، رعایت یکسری استانداردها است که شامل موارد زیر می شود:

  • در نظر گرفتن فاصله لوله فاضلاب توالت ایرانی از دیوار: مقدار استاندارد آن حدود 30 تا 35 سانتی متر است که پس از نصب سنگ توالت ایرانی، این فاصله از دیوار باید لحاظ شود. فاصله کمتر از مقدار تعریف شده منجر به محدودیت فضا جهت نشستن بر روی کاسه توالت می گردد.
  • برای جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع در ساختمان، پیشگیری از بالا زدن چاه و یا گرفتگی لوله ها، باید شیب مناسبی برای لوله های فاضلاب در نظر گرفت تا تخلیه مواد با مشکل مواجه نگردد و به راحتی صورت پذیرد. حداقل شیب مورد نظر 2 درصد و حداکثر 7 درصد می باشد.
  • جنس لوله فاضلاب مورد استفاده در لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی بهتر است از نوع پلیکا باشد.
  • ورودی سیفون و لوله های فاضلابی تا هنگام جایگذاری سنگ توالت باید بسته باشد، تا مواد خارجی به داخل آن راه نیابد.
  • وجود هواکش و لوله ونت، برای جلوگیری از انتشار بوی بد ضروری است؛ که متأسفانه برخی افراد لوله کش هرگز به این نکته توجه کافی ندارند.

عوامل تأثیرگذار در اجرای نقشه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی

در هنگام پیاده سازی نقشه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی چند نکته را باید رعایت کنید که شامل موارد زیر می باشد:

  • قرار گرفتن لوله ها در مسیر صاف
  • هواکش توالت فرنگی
  • شیب مناسب لوله ها

بیان این نکات در لوله کشی توالت فرنگی از این جهت حائز اهمیت است که در آینده، با گرفتگی لوله ها و همچنین بوی نامطبوع فاضلاب در توالت و مشکلاتی از این دست روبه رو نباشید.

لوله کشی لوله فاضلاب توالت فرنگی
نقشه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی

البته امروزه با گسترش دامنه تبلیغات آنلاین شما می توانید در صورت بروز هر نوع گرفتگی در توالت منزل خود، سریعاً با تکنسین لوله بازکنی تهران فوری تماس بگیرید. سایت لوله بازکنی برچسب یکی از منابع معتبر جهت دریافت خدمات شبانه روزی و تضمینی در زمینه مشکلات مربوط به سرویس بهداشتی است که با یک تماس، می توانید از خدمات فوری آنها در محل بهره مند شوید.

قرار گرفتن لوله ها در مسیر صاف

اولین نکته در پیاده سازی نقشه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی این است حتماً برای مسیرهایی که لوله ها به صورت عمودی در کنار هم قرار می گیرند، فاصله مناسب حدود 5 سانتی متر در نظر بگیریم؛ به طوریکه لوله ها کاملاً موازی یکدیگر باشند. چنانچه اگر بعدها مشکلی در سیستم فاضلاب خانگی پیش آمد، بتوانیم به سادگی آن را برطرف نماییم.

چنانچه بعد از اجرای لوله کشی سرویس بهداشتی و نصب آن با گرفتگی لوله فاضلاب، ریختن مصالح در چاه و… مواجه شدید باید فوری با یک لوله بازکن ماهر تماس بگیرید.

لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی
قرار گرفتن لوله ها در مسیر صاف از مهم ترین مراحل در اجرای نقشه لوله کشی فاضلاب توالت

اهمیت هواکش در لوله کشی توالت فرنگی

برای لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی و فرنگی حتماً لوله هایی را به عنوان هواکش در نظر بگیرید و تا ارتفاع بالای پشت بام، آنها را برسانید و هیچ گاه هواکش را از پنجره بیرون ندهید؛ چرا که با مشکلات گوناگونی از قبیل بوی بد دستشویی در منزل مواجه خواهید شد.

سیستم لوله کشی فاضلاب؛ شامل لوله هواکش و لوله فاضلاب قائم می باشد که برای آشنایی با نصب هواکش دستشویی، می توانید مقاله مرتبط با آن را در سایت برچسب مطالعه نمایید.

هواکش در لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی
در لوله کشی فاضلاب سرویس بهداشتی، حتماً لوله هایی را برای هواکش در نظر می گیرند.

جلوگیری از گرفتگی لوله ها با رعایت شیب مناسب لوله کشی فاضلاب توالت

لوله های توالت فرنگی که به صورت افقی در کنار یکدیگر گذاشته می شوند، حتماً باید به سمت اتصالشان دارای شیب حدود 4 درجه باشند که نباید از این میزان بیشتر شود؛ به طوریکه تقطیر آبی هم که در لوله های فاضلاب صورت می گیرد، بتواند به خوبی به سمت چاه هدایت گردد.

هنگام لوله کشی دستشویی فرنگی در مکان هایی که نیاز به تغییر مسیر لوله فاضلاب می باشد، حتماً از زانویی 45 درجه استفاده شود. اگر می خواهید تغییر مسیر 90 درجه ای داشته باشید، از دو زانویی 45 استفاده کنید؛ چرا که در غیر این صورت حتماً با گرفتگی لوله مواجه خواهید شد.

معمولا هم دلیل گرفتگی های لوله و چاه فاضلاب در اثر درست نبودن شیب لوله ها و یا استفاده نکردن از زانویی می باشد. بنابراین اگر شما هم این مشکل را دارید و گرفتگی های گاه و بیگاه برایتان پیش می آید، کافیست با لوله بازکن های برچسب تماس بگیرید.

اصول لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی
برای لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی حتماً باید شیب مناسب و ملایمی را در نظر گرفت تا بدین وسیله آب و فضولات، به راحتی در آن حرکت کند.

فاصله لوله فاضلاب از دیوار چقدر است؟

استاندارد فاصله لوله فاضلاب تا دیوار در انواع توالت فرنگی، حداقل 30 سانتی متر باید باشد، همچنین انواع توالت فرنگی باید از دیوار های مجاور خود (چپ و راست) حداقل بین 25 تا 30 سانتی متر فاصله داشته باشد و تا درب خروج یا سرویس این فاصله از 35 سانتی متر نباید کمتر باشد.

بررسی دیگر نکات مهم لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی

  • در محاسبه میزان فاصله لوله فاضلاب توالت فرنگی از دیوار باید به اندازه توالت فرنگی، ضخامت دیوار و ناهمواری ها توجه داشته باشید که به طور کلی میزان فاصله لوله فاضلاب توالت فرنگی از دیوار بین 25 تا 31 سانتی متر است.
  • حتماً بعد از تمام شدن لوله کشی فاضلاب توالت، درب پوش بر روی ورودی لوله های فاضلاب قرار دهید.
  • در حین انجام لوله کشی توالت فرنگی حتماً به این فکر باشید که در مسیر راه، مکان هایی برای بازدید لوله قرار دهید.
  • در صورتی که توالت منزل شما ایرانی است و قصد تعویض آن را با توالت فرنگی دارید، مطلب بهترین راه تبدیل توالت ایرانی به فرنگی می تواند شما را در این زمینه بیشتر راهنمایی کند.
  • در کل باید بدانید که نحوه لوله کشی فاضلاب نیاز به تخصص و مهارت خاصی دارد و درست قرار دادن شیب لوله، امری نیست که بخواهید به دلخواه خود آن را کم و یا زیاد کنید؛ چرا که در هر صورت ممکن است مشکلاتی برای شما بوجود آید.
  • استاندارد تعریف شده در خصوص سایز لوله فاضلاب توالت فرنگی به اندازه 110 میلی متر می باشد.
  • تمامی عوامل تأثیرگذار در اجرای نقشه لوله کشی فاضلاب سرویس بهداشتی باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد تا به نصب موفق توالت فرنگی و عملکرد درست آن منجر شود.

سوالات متداول در خصوص نحوه لوله کشی فاضلاب سرویس بهداشتی

شیب مناسب در نحوه لوله کشی توالت فرنگی توکار چگونه است؟
✅ در لوله هایی که به صورت افقی کنار هم گذاشته می شوند، حتماً باید به سمت اتصالشان دارای شیب حدود 4 درجه و نه بیشتر از این مقدار باشند.

لوله های هواکش در لوله کشی فاضلاب توالت ها، تا کجا باید کشیده شوند؟
✅ معمولاً این لوله ها را بهتر است تا بالای پشت بام برسانید و هیچ گاه هواکش را از پنجره بیرون ندهید؛ چرا که با مشکلات گوناگونی مواجه خواهید شد.

برای تغییر مسیر در نقشه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی از چه زانویی استفاده کنیم، بهتر است؟
✅ از زانویی 45 درجه بهتر است استفاده شود و اگر می خواهید تغییر مسیر 90 درجه ای داشته باشید، از دو زانوی 45 استفاده کنید.

4.3/5 - (46 امتیاز)

مطلب بعدی:

مطلب قبلی: